Montcada i Reixac

La JSC de Montcada i Reixac reclama un referèndum per assolir la Tercera República

Els joves socialistes consideren que és urgent una nova transició, un procés constituent per definir un nou model d’Estat i un nou model social, fiscal i territorial

La Joventut Socialista de Montcada i Reixac (JSC) aposta per iniciar urgentment una reforma institucional profunda a Espanya i que es donin els passos imprescindibles per proclamar la Tercera República, mitjançant la convocatòria d’un referèndum on la ciutadania pugui manifestar el seu sentir

La primera secretària de la JSC, Laura Muñoz, expressa la disconformitat de l’organització respecte de l’abdicació del rei: “La JSC troba insuficient l’abdicació de Juan Carlos I, la reconstrucció democràtica i institucional és imprescindible i només pot produir-se en el marc d’una nova transició que suposi l’assoliment de la Tercera República a través de la consulta a tota la ciutadania”. I afegeix: “És el moment de deixar de ser súbdits d’una figura medieval i convertir-nos en ciutadans i ciutadanes que escullin lliurament i democràtica el seu Cap d’Estat”.

En aquest sentit, Muñoz afirma que “els socialistes han d’apostar per un nou model d’Estat, la resposta és la república federal”. La primera secretària considera que “s’ha de reiniciar l’actual taulell de joc institucional per afrontar les reformes necessàries que demanda la societat actual” i conclou que “han de ser els socialistes els que liderin la transició d’Espanya cap a un Estat Republicà, Federal, Democràtic, Laic i Solidari, aconseguint l’abolició de la monarquia i la consecució de la Tercera República, i per tant, des de la JSC sol·licitem que els diputats del PSC al Congrés votin en contra de la Llei de successió”.

La JSC de Montcada es va manifestar aquest dilluns a Plaça de Catalunya a Barcelona contra la monarquia conjuntament amb més d’un centenar de joves socialistes.

La lluita de la JSC com a organització política juvenil té raó de ser en el desig d’aconseguir una societat més justa, igualitària i solidària. Per això, en el combat diari per tenir un present i un futur, els joves socialistes continuaran fent pedagogia dels valors republicans.