Montcada i Reixac

La JSC de Montcada fa una crida a no pagar l’€ per recepta a les farmàcies com a forma de protesta

La JSC ha dut a terme la campanya “La teva salut no té preu” recorrent els centres sanitaris de la ciutat per informar sobre la taxa farmacèutica i l'opció de no pagar-la a les farmàcies.

L'organització defineix amb una frase la política fiscal de CiU: “Tributs a la malaltia i amnistia fiscal per a les grans herències”.

“És evident que aquesta taxa, es plantegi com es plantegi, és un tribut a la malaltia amb què pagarà més qui més malalt estigui”, explica Laura Muñoz, primera secretària de la JSC. Muñoz explica que “en només un any han destruït les característiques bàsiques del nostre sistema de salut pública”, és a dir, “la qualitat amb les retallades, la gratuïtat amb el repagament i la universalitat amb les restriccions d’accés”. A més, la primera secretària considera “nefasta” la política fiscal del Govern català: “Tributs a la malaltia i amnistia fiscal per a les grans herències”. I ha afegit: “Instem al Govern a renegociar costos i preus amb les farmacèutiques si volen reduir despesa”.

La JSC ha repartit el material i el contingut de la campanya “La teva salut no té preu”, amb un disseny que mostra diversos adhesius que posen preu a diferents malalties. Un altre codi de barres, acompanyat amb el text “Socialistes: 0 €”, posa de manifest que amb un Govern socialista no s'hauria aplicat el “repagament”. L'acció també s'està realitzant a les xarxes socials i utilitzarà el hashtag de Twitter #NoVullelRepagament.

El PP també imposa el “repagament” farmacèutic

La taxa farmacèutica aplicada pel Govern català afectarà també les 800.000 persones que, pel seu estat de salut, requereixen el consum d'un volum més elevat de fàrmacs; és a dir, les que consumeixen més de cinc envasos cada mes. A l'euro per recepta de la Generalitat se sumarà aviat el “repagament” farmacèutic previst pel Govern del PP, que exclourà, a més, 456 medicaments del finançament públic. “CiU i PP competeixen per carregar el pes de la crisi sobre la gent humil i deslliurar d'esforços els poderosos”, conclou Muñoz.