Montcada i Reixac

La Joventut Socialista de Montcada acusa CIU i PP de fer que Catalunya no sigui un país per a joves

La JSC presenta la seva campanya electoral per als comicis del 25 de novembre que porta per lema “Catalunya no és país per a joves”

Els joves socialistes expliquen que durant els darrers dos anys les polítiques de CIU al capdavant de la Generalitat, amb el suport del PP, han fet que els joves catalans vegin empitjorades les seves condicions socials i laborals i les seves oportunitat de començar un projecte de vida.

Davant de la política d’austeritat i retallades, la JSC de Montcada afirma que els socialistes representen l’alternativa sensata que no retallarà en educació i en sanitat i que vol oferir oportunitats formatives i laborals per a què ningú es quedi enrere i no augmentin les desigualtats a causa de la renda familiar


La primera secretària de la JSC local, Laura Muñoz, afirma que amb aquesta campanya “la JSC vol explicar les condicions nefastes en què es troba la joventut a Catalunya després de dos anys de retallades de la dreta catalana de CIU”. Muñoz veu una Catalunya que genera poques oportunitats per als joves i destaca xifres molt preocupants: “Estem en una situació tan greu que ja un de cada dos joves està a l’atur, i a més les taxes per l’accés a la Universitat les han encarit un 66% a la vegada que les beques les han reduït un 78,43%.

La jove socialista considera que Catalunya ha tornar a ser una terra d’oportunitats per a què no passi com ara, que “més de 30.000 joves s’han vist obligats a emigrar per treballar o cercar una oportunitat i això és intolerable, perquè un país sense joves formats i amb treball no té futur”.

Denúncia del tacticisme de CIU i PP i la seva baralla de banderes

La JSC també denuncia el tacticisme de la dreta catalana i espanyola, que amb les banderes tapen les seves retallades i la destrucció de l’Estat del Benestar, i com a pols extrems s’atrauen. La Joventut Socialista declara que, davant del trencament i la ruptura social que suposa la independència que propugna CIU i la deriva recentralitzadora del PP, hi ha una posició de seny, que vol avançar sense trencar, que vol unir en la diversitat i que reconeix el dret a la diferència sense diferència de drets: el federalisme que defensem els socialistes.

La JSC fa crida a la Vaga #14N per defensar els drets dels joves

La Joventut Socialista de Montcada i Reixac se suma a les mobilitzacions de la jornada de vaga general del proper dimecres 14 de novembre i crida a la mobilització de la gent jove “per a lluitar pels drets socioeconòmics que ens volen robar als joves”, en paraules de Laura Muñoz.